Klaipėdos „Žaliakalnio“ gimnazistė Milana Kolesova puikiai pasirodė 2023 m. Lietuvos mokinių dailės olimpiadoje (toliau – ir Olimpiada).

Žmonija žaidžia jau bent 4 600 metų… Žaidimas svarbus ne tik vaikystės, paauglystės laikotarpiu, žaidžiame tol, kol esame gyvi, o gal net galima sakyti: esame gyvi – kol žaidžiame?

Per žaidimą ugdoma valia, ištvermė, empatija, lavinamas kūrybiškumas, vaizduotė, mąstymas, emocinis intelektas, gebėjimas bendrauti, girdėti, jausti.

Galų gale „ten“ mokomės ir laimėti ir – garbingai pralaimėti. Žaidžiantis žmogus yra save ir pasaulį pažįstantis bei kuriantis žmogus. 

Milanos kūrybinis darbas tapo geriausiu Olimpiados gimnazijos etape. Moksleivė garbingai reprezentavo „Žaliakalnio“ gimnaziją miesto etape ir buvo pripažinta viena iš kūrybingiausių olimpiečių.

Gegužės mėnesį Milanos ir kitų Dailės olimpiados dalyvių geriausi kūrybiniai darbai bus eksponuojami Klaipėdos teismo vitrinoje, o sukurta virtuali paroda – Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centro Facebook’ o puslapyje.

Didžiuojamės Tavimi, Milana!

Tu garsini Klaipėdos „Žaliakalnio“ gimnazijos vardą!

Straipsnio autorė Tatjana Uporova